Francuska vlada sačinjava planove za “kaotični Brexit”

0

Francuska vlada sačinjava planove za “kaotični Brexit”, dok je njena europska ministrica upozorila da će Britanija najvjerojatnije napustiti Europsku uniju bez sporazuma. 

Francuska ministrica za europska pitanja Aurelie de Montchalin izjavila je za TV postaju BFM da, “uzimajući u obzir kako se stvari sada odvijaju, Britanija će otići 31. listopada bez planova kako da se bavi trgovinom, putovanjima i prekograničnim poslovanjem idućeg jutra”.  

”Mi svo vrijeme razgovaramo s našim britanskim kolegama o Brexitu i sporazum o povlačenju dogovoren s EU ostaje za stolom”, kazala je de Montchalin.  Ona nije komentirala potez britanskog premijera Borisa Johnsona u ovojm tjednu da suspendira parlament do sredine listopada.  Francuski ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner sastao se u četvrtak sa svojim britanskim kolegom i kazao je da je “od suštinskog značaja održati tijesnu suradnju s Britanijom, unatoć Brexitu, posebno u borbi protiv terorizma i upravljanju migracijom”.  

Ministar u britanskoj vladi Michael Gove doputovao je danas u posjetu francuskom lučkom gradu Calaisu kako bi se sastao s francuskim ministrom za carine kako bi raspravljali o pripremama za Brexit, prenosi Associated Press.