3 razloga zašto biste ružinu vodicu trebali dodati u vašu beauty rutinu

0

Sve češće ćete na policama drogerija, ali i bio shopova pronaći proizvode s ružom.

Ruža je još od davnina bila jedan od osnovnih sastojaka za uljepšavanje kože lica, a ružina vodica sve je češći kozmetički preparat na policama u kupaonici brojnih dama.

Glavni razlog se krije u njenim prirodnim svojstvima koji pomažu u hidrataciji, ali i smanjenju natečenosti očiju, crvenila, kao i tamnih mrlja. Osim toga, miris ružine vodice instant podiže raspoloženje i opušta.

Upravo zbog toga smo u nastavku izdvojili par načina kako ju možete dodati u svoju beauty rutinu te tako učiniti nešto dobro za zdravlje vaše kože.

RUŽINA VODICA KAO TONIK

Nakon umivanja lica, na blazinicu dodajte malo ružine vodice i pređite s njom po licu. Uredu je i ako nakon nanošenja vaše lice ostane mrvicu vlažno. Koža će ju upiti te dobiti dodatnu hidrataciju.

RUŽINA VODICA KAO SREDSTVO ZA SMANJENJE CRVENILA ILI AKNI

S obzirom na to da ima antimikrobna, ali i umirujuća svojstva, odlična je i za problematičnu kožu sklonu aknama. Možete ju nanijeti na lice i ostaviti da se osuši. No, svakako kasnije koristite i odgovarajuću hidratantnu kremu.

RUŽINA VODICA ZA PODOČNJAKE

Ona je sjajna ovlaživač i idealna je za sve tipove kože kojima nedostaje vlaga. S druge strane, može smanjiti natečenost podočnjaka, umiriti područje ispod očiju i dodatno ga hidratizirati.