Čapljinski Romi dobili donaciju

0

”Grad Čapljina, odnosno gradonačelnik dr. Smiljan Vidić je osigurao po dva kamiona zemlje za pet obitelji romske zajednice naseljenih u MZ Stanojevići”, stoji u priopćenju Gradske uprave Grada Čapljine.

”Već je od ranije poznato kako se grad Čapljina – gradonačelnik uveliko brine i zalaže za integraciju Roma u društvu. Proteklih dana odrađena je još jedna akcija za osiguravanje boljih uvjeta za život romskoj populaciji”, navodi se dalje.

Tijekom obilaska tog naselja od strane djelatnika gradske uprave Čapljina, djelatnice OSCE-a Šejle Maslo Čerkić i Centra za socijalni rad, u razgovoru s pripadnicima romske zajednice uviđena je potreba za dodatnom količinom zemlje koja je potrebna za sadnju poljoprivrednih kultura.

”Gradonačelnik Vidić se potrudio da u što kraćem roku izrealizira ono što je u njegovoj ovlasti i mogućnosti Grada Čapljine. Ovo je još jedan vid podrške socijalno-ekonomskoj inkluziji Roma u našem gradu, a također napominjemo i mnoge druge akcije kojima se stvaraju povoljniji uvjeti za život”, ističu iz Gradske uprave.

Navode i kako je posebno potrebno istaknuti kako je Čapljina uključena u Akcijski plan za Rome HNŽ-a.

”Da bi se planovi realizirali na lokalnoj razini, moraju postojati ovakvi dokumenti, koji će ujedno biti i pravna osnova općinskim i gradskim vijećima o izdvajanju sredstava i aktivnom sudjelovanju u provedbi mjera za inkluziju. Podsjećamo kako je grad Čapljina učinila veliki iskorak realizacijom projekta ”Akcija Roma” . Projektom „Akcija Roma“ za podršku socijalno – ekonomskoj inkluziji populacije Roma u BiH, stambeno se zbrinulo pet romskih obitelji”, zaključuju u priopćenju Gradske uprave Grada Čapljine.