Hidratizirana koža je lijepa

0

Jedan od organa na kojem se među prvima primjećuje nedovoljan unos vode je upravo koža. Kada organizmu nedostaje voda, stanice se isušuju, ubrzava se njihovo starenje i na kraju odumiru.

Voda ima važnu ulogu u održavanju našeg tijela zdravim. Svaka stanica našeg tijela treba vodu. Logično, treba je i koža. Pravilna hidratacija je apsolutno presudna za zdravu kožu. Također, zdrava kože se povezuje s odgovarajućim sadržajem vode i njezinim protokom kroz sve slojeve. Zbog nedostatka vode, vezivno tkivo slabi, slabe i vlakna kolagena i elastina pa koža gubi napetost i elastičnost, postaje naborana i beživotna. Kako bi se osigurala optimalna vlažnost i uklonili vidljivi znaci starenja kože, potrebno je unijeti barem 1.5 litara tekućine dnevno, najbolje putem mineralne ili izvorske vode. Već pola litre vode povećava dotok krvi u kožu dajući joj blistaviji izgled. Adekvatan unos vode pomaže u otklanjanju otpadnih tvari i “čisti” kožu.

Zdrave životne navike, pametni izbor namirnica i unos tekućine važni su održavanju zdravlja kože, no za najbolji učinak u održavanju čvrstoće i sjaja kože prijeko je potrebna pravilna rutina njege kože izvana, a ne samo iznutra. Zaokružena njega će hidratizirati kožu te je zaštititi od vanjskih utjecaja i prijevremenog starenja.

Media In