Hoće li kralj Charles III. usprkos svemu pozvati Harryja i Meghan na krunidbu?

0

Unatoč svim sukobima i previranjima unutar monarhije i vrlo javnom razdoru između princa Harryja i kraljevske obitelji, još uvijek bi moglo biti vremena za pomirenje ili barem za njegov pokušaj.

Kraljevska stručnjakinja Katie Nicholl razgovarala je s ET-jem u ponedjeljak i otvorila priču o nadolazećoj krunidbi kralja Charlesa III. i kako bi to moglo biti katalizator za ozdravljenje, unatoč izvješćima i glasinama da Harry i supruga Meghan Markle možda neće biti pozvani na povijesni događaj.

“Nisam siguran da su izvješća o tome da je Harryju odbijen poziv na krunidbu točna”, rekala je Nicholl. “Moji izvori bliski kralju kažu da će on pružiti maslinovu grančicu i da će pozvati Meghan i Harryja na krunidbu.”

“Planovi za krunidbu se revidiraju i ažuriraju, a jedna od kraljevih želja je da se kraljevske vojvode ne tjeraju da kleče kao što su bili na prijašnjoj ceremoniji”, rekla je Nicholl. “To znači da Harry neće morati kleknuti pred svojim ocem. Ali ovo je pod pretpostavkom da će Harry biti na krunidbi.”

Što se tiče Harryjeve nazočnosti na događaju, Nicholl je objasnila: “Koliko sam shvatila, Buckinghamska palača u ovoj fazi još nije potvrdila popis gostiju. Još uvijek rade na tome. Još uvijek se smatra da je još rano.”

U konačnici, kralj Charles će vjerojatno i dalje gajiti nadu da se stvari mogu popraviti, kako zbog obitelji, tako i zbog očuvanja obraza u javnosti.

“Ipak je to njegov sin, a kralj stvarno želi dugoročno pomirenje. Ali bilo je zanimljivo čuti Harryja kako kaže da je lopta na dvorištu kraljevske obitelji”, kaže je Nicholl, referirajući se na Harryjeve primjedbe o njegovoj obitelji.

“Mislim da će zapravo, kada dođe do krunidbe, lopta biti na terenu Sussexa”, nastavila je Nicholl. “Zato mislim da će dobiti poziv od kralja, mislim da želi biti velikodušan, mislim da želi uzeti list iz kraljičine knjige. Mislim da on u konačnici želi zaliječiti rascjep i želi svog sina na krunidbi pa mislim da će biti pozvani. A [onda] mislim da će Harry i Meghan odlučiti hoće li doći.”

Što se tiče ponovnog susreta između Harryja i njegovog brata, princa Williama, Nicholl je rekla da smatra da je “bilo kakvo pomirenje između Williama i Harryja sigurno daleko”.

Uz objavljivanje Harryjevih novih memoara, Spare, koji su dobili veliki publicitet, u utorak, čini se da se bratska svađa neće uskoro prekinuti, piše MSN.