Prema pisanjima talijanskih medija najmanje 13 ljudi poginulo je u padu kabine sa žičare blizu jezera Maggiore na sjeveru Italije.

U trenutku pada u kabini je bilo barem 15 ljudi, navodi La Repubblica. Dvoje djece je u kritičnom stanju i prebačeno je u bolnicu u Torinu. Prema pisanju portala Corriere della Sera, ozlijeđena djeca imaju 9 i 5 godina.

Petogodišnje dijete zadobilo je teške ozljede glave i prijelome nogu, dok je devetogodišnje dijete reanimirano i nalazi se na odjelu intenzivne skrbi.

Corriere della Sera piše da je kabina pala na jednoj od najviših mogućih točaka. Nagađa se da se radilo o visini od stotinjak metara.

Zasad nisu poznati identiteti žrtava, ali RAI piše da se među njima nalazilo dvoje njemačkih turista.

“Kabina žičare pala je s relativno visoke točke i završila na tlu u podnožju velike šume. Kabina je u potpunosti prignječena pa je pad očito bio značajan”, rekao je Walter Milan iz Alpine Rescuea, javlja Corriere Della Sera.

Walter Milan, glasnogovornik nacionalne alpske službe spašavanja rekao je za RaiNews24 da je dvoje teško ozlijeđene djece helikopterom hitno prevezeno u pedijatrijsku bolnicu u Torinu.

Uzrok nepoznat, sumnja se na kvar nosivog kabela

Nesreća se dogodila nešto prije jedan sat. O uzroku se zasad ništa ne zna. Talijanski mediji špekuliraju o kvaru, odnosno problemu s nosivim kabelom, piše Index.hr.

Do nesreće je došlo kada je popustio nosivi kabel, i to u trenutku kad je kabina bila gotovo stigla do vrha. Žičara je zatvorena 2014. godine zbog generalnog remonta i ponovno je otvorena dvije godine kasnije. Radovi su koštali 4 milijuna eura, piše Gazzetta.