Ivan Baćak za zastupnika u Hrvatskom Saboru 2020

0

Predstavljamo Ivana Baćka, aktualnog kandidata za zastupnika u Hrvatskom Saboru 2020. Čovjek s bogatim političkim iskustvom, vrstan poznavatelj političke problematike u Bosni i Hercegovini u kojoj je i sam sudjelovao.

Rođen u Tomislavgradu, oženjen, otac petero djece. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Tomislavgradu. Završio filozofski studij na FTI DI u Zagrebu. Studirao teologiju u Sarajevu, Zagrebu i Splitu. Diplomirao novinarstvo na FPZ u Zagrebu. Služi se engleskim i njemačkim jezikom.
Pročelnik odjela za informiranje i veze s iseljeništvom u HVO u Tomislavgradu. Pročelnik ureda predsjednika Vlade HB županije.
Zamjenik glavnog tajnika i član Predsjedništva HDZ BiH. Savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Zamjenik ministra unutarnjih poslova u Vladi FBiH. Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.
Trenutno zamjenik pročelnika kabineta župana SD županije.

Dugogodišnjim sudjelovanjem u stvaranju i razvoju Bosne i Hercegovine te institucijama Republike Hrvatske vrlo dobro poznaje državni i pravni ustroj.

Poznaje prave vrijednosti od važnosti za Hrvate u BiH na kojima temelji svoj program:

ZA – relaksaciju odnosa

s Bošnjacima i Srbima u BiH, temeljenu na srazmjerno privilegiranom položaju srpske i bošnjačke nacionalne manjine u RH, s ciljem zaustavljanja „rata“ drugim sredstvima kao što je tzv. UZP.

ZA – potpunu ravnopravnost

Hrvata u BiH s druga dva naroda i suverenitet s hrvatskom federalnom jedinicom u BiH (pravedan izborni zakon!!! kao preduvjet daljnjih razgovora).ZA

ZA – pomoć institucijama

BiH u rješavanju migrantske krize koja se ne smije pretvoriti iz humanitarnog u političko i sigurnosno pitanje.

ZA – zaštitu obiteljskih vrijednosti

koje i sam baštinim, za čuvanje kulturne i povijesne baštine hrvatskog naroda u BiH i po svijetu, te promicanje istine o Domovinskom obrambenom ratu.ZA

ZA – promicanje razvoja

gospodarstva kroz međunarodnu suradnju i projekte s financiranjem iz fondova EU (Interreg RH – BiH – Crna Gora).ZA

ZA – povezivanje hrvatskih krajeva

u BiH s prekograničnim područjima u RH dugoročnim planiranjem prometne infrastrukture.

ZA razvoj programa demografske obnove i revitalizacije Hrvata u BiH, osiguranjem novčane pomoći svakom novorođenom djetetu, a posebno osiguranjem potpore obiteljima s troje i više djece.

ZNAM

kao i svi vi, da je krajnje vrijeme mijenjati stvari kako bismo zaustavili odlazak mladih obitelji i konačno počeli stvarati uvjete za povratak prognanih i protjeranih, te svih iseljenih Hrvata u svoje domove.

OVA OBEĆANJA NISU SAMO OBEĆANJA….

Uz slogan “Domoljublje nema adresu”, Ivan Baćak kao zastupnik ostvarit će ciljeve aktivnim radom u uredu u Mostaru i imati uredovne dane u Tomislavgradu, Jajcu, Vitezu, Usori, Banja luci, Orašju, Ljubuškom i Sarajevu po potrebi. I bit ću vam dostupan putem društvenih mreža minimalno jedan sat za razgovore, pitanja i odgovore.