“Kalendar sajmova i manifestacija u Bosni i Hercegovini”

0

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavila je “Kalendar sajmova i manifestacija u Bosni i Hercegovini”, koji daje detaljan i kronološki pregled najvažnijih poslovnih događaja u zemlji.

Kalendar nudi sve potrebne kontakte na jednom mjestu kao važan preduvjet za izravan nastup potencijalnih izlagača, odnosno posjet sajamskoj priredbi, izložbi, konferenciji, kongresu ili drugoj promotivnoj aktivnosti.

Na popisu su ukupno 23 manifestacije, među kojima su 3. Međunarodni sajam turizma u Banjoj Luci, 34. Međunarodni sajam knjiga i studija u Sarajevu, Sarajevo Travel Fest 2023 – Sajam turizma i ugostiteljstva, 24. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru i 12. Sarajevo Business Forum.

U kalendaru su i Međunarodni sajam Grapos – Expo 2023, 3. Međunarodni sajam halal industrije Sarajevo, 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj, kao i 20. Međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2023.

Uključeni su i drugi događaji, kao što su 8. festival kave, čaja, čokolade i prateće opreme Cofee Fest Sarajevo 2022, 1. nacionalni festival vina, ribe i ribljih specijaliteta u Bijeljini, Dječiji sajam Banja Luka 2023 i 10. festival žestokih pića i rakija Spirit Fest Sarajevo 2023.

VTK je izrazio nadu da će ovaj kalendar dati značajan doprinos promociji gospodarskih potencijala Bosne i Hercegovine, kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu, te jačanju i unapređenju suradnje i promicanju gospodarskih aktivnosti.