Kontroverzne izjave Princa Harriya

0

CIJELI svijet govori o britanskom princu Harryju koji je počeo novu bitku protiv kraljevske obitelji. Harry je, ako niste već čuli, napisao memoare u kojima napada svog brata Williama, budućeg britanskog kralja, ne štedi ni Charlesa III., princezu od Walesa, kao ni svoju maćehu Camillu Parker-Bowles.

Harry je, kako bi ispromovirao svoju knjigu, dao tri intervjua u kojima je iznio još šokantnih detalja o svojoj najužoj obitelji. Fanovi kraljevske obitelji i veliki dio Britanaca pitaju se je li s njim sve u redu, zbog čega je otvorio vatru na brata Williama i kako su odjednom nestale najveće optužbe koje su on i njegova supruga iznijeli u intervjuu s Oprom Winfrey.

Optužbe za rasizam su odjednom – nestale

Jedna od najvećih drama 2021. godine u javnom prostoru Velike Britanije i SAD-a nastala je nakon što je Meghan Markle Opri Winfrey rekla da je kraljevska obitelj bila zabrinuta zbog boje kože njezinog sina Archieja. 

Meghan je implicirala da Archie zbog svoje boje kože nije dobio titulu princa (koja mu u to vrijeme nije ni pripadala op.a.), a Harry je dodao da je komentar o boji kože kraljevske bebe dala jedna osoba iz uže kraljevske obitelji te da nikad neće otkriti njezin identitet.

Nastao je neviđeni kaos. Cijeli svijet je pričao o optužbama princa i princeze, o rasizmu unutar kraljevske obitelji se raspravljalo od CNN-a preko Foxa do svih svjetskih medija, a Harry i njegova supruga su nedavno primili nagradu zbog svoje borbe protiv institucionalnog rasizma unutar kraljevske obitelji.

Harry sad kaže da oni uopće nisu optužili kraljevsku obitelj za rasizam te da je to narativ britanskih tabloida.

Tvrdnje da su se vjenčali tri dana prije vjenčanja – nestale

One koji više vole tabloidne priče od polemika o rasizmu iznenadila je tvrdnja Meghan Markle da su se ona i Harry zapravo vjenčali tri dana prije kraljevskog vjenčanja koje su britanski porezni obveznici platili 32 milijuna funti.

Vojvotkinja je rekla da ih je tri dana prije vjenčao nadbiskup Canterburyja u vrtu, a britanski mediji su se raspisali o valjanosti vjenčanja, budući da prema Meghaninim riječima, na njemu nije bilo niti jednog svjedoka. Tvrdnja je ubrzo demantirana njihovim vjenčanim listom na kojemu se datum vjenčanja poklapa s kraljevskim vjenčanjem.