Korporacije se sve više raspituju kako dodati bitcoin u svoje bilance

0

Korporacije se sve više raspituju kako dodati bitcoin na svoje bilance, prema Darrenu Jordanu,  direktoru EMEA-e (Europe, Middle East, and Africa) u BitGou, tvrtke koja se bavi institucionalnim rješenjima za skladištenje i čuvanje bitcoina.  

– Dramatična promjena, i imam ovaj razgovor mnogo puta tjedno, je s korporacijama. I oni žele izdvojiti mali postotak svoje bilance – rekao je Jordan govoreći na konferenciji Token 2049 u četvrtak u Londonu.

– To je bila najznačajnija promjena koju smo vidjeli u posljednjih 12 mjeseci – dodao je.

Jordan je rekao da to uključuje puno obrazovanja, s korporacijama koje moraju odgonetnuti stvari oko likvidnosti, regulatornih okvira i smiju li to zapravo činiti. 

Na istom panelu, izvršni direktor Genesis Tradinga Michael Moro složio se s Jordanom. Moro je rekao da, iako tvrtka surađuje s investicijskim fondovima još od 2015. godine i da su obiteljski uredi i slične tvrtke od tada ušli na tržište, to je bila jedna od najvećih promjena u posljednjih godinu dana.

Moro je rekao da smo vidjeli ogroman porast korporacija koje stavljaju kripto na svoju bilancu, a to nisu bile samo američke tehnološke tvrtke. Rekao je kako misli da sve više svjedočimo sudjelovanju tvrtki u Južnoj Americi i jugoistočnoj Aziji kako također pokušavaju diverzificirati njihove portfelje.