L’Occitane zatvara trgovine u Rusiji

0
Moscow, Russia - March 29, 2016: Saleswoman in a corporate yellow interior of boutique "L'Occitane" in the mall "AFIMALL" for the sale of organic cosmetics from Provence (France),Image: 290748579, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Igor Travkin / Alamy / Alamy / Profimedia

Poznata francuska kozmetička kompanija L’Occitane priopćila je da će zatvoriti svoje trgovine i internetsku stranicu u Rusiji.

Kompanija je prvobitno objavila da neće zatvoriti dućane u toj zemlji kako bi time “zaštitila zaposlenike od odmazde”, no kupci su ubrzo zaprijetili da će bojkotirati njihove proizvode.

U priopćenju koje je tvrtka L’Occitane objavila u petak, navode da će zatvoriti trgovine zbog “ogromne ljudske patnje i eskalacije vojnih aktivnosti u Ukrajini”.

L’Occitane prodaje svoje proizvode u više od 3.085 trgovina diljem svijeta te je prošle godine ostvario prihod od 1.5 milijardi eura, piše BBC.

Konkurentske kompanije L’Oreal i Estee Lauder ranije su već zatvorile svoje trgovine u Rusiji u znak prosvjeda protiv rata u Ukrajini.