Predsjednik Wizz Aira Carey najavio je otvaranje zračne veze iz Mostara prema jednom od talijanskih gradova već na ljeto.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zajedno s direktorom Zračne luke Mostar Ivanom Ljubićem, razgovarao je u Budimpešti s predsjednikom Uprave mađarske zrakoplovne kompanije “Wizz Air” Robertom Careyom.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Zračne luke Mostar i kompanije Wizz Air.

Predsjednik Wizz Aira Carey objasnio je tijek procesa koji se odnosi na usklađivanje potrebnih procedura i najavio otvaranje zračne veze iz Mostara prema jednom od talijanskih gradova već na ljeto, priopćeno je iz Grada Mostara.

Sastanku predstavnika Grada Mostara, Zračne Luke Mostar i Wizz Aira nazočan je bio i Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA), koji je predstavio globalne prednosti Zračne luke Mostar, kao i opće stanje u zračnom prometu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno kako je potreban nastavak kontinuiranog i zajedničkog rada svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i razina upravljanja unutar zračnog prostora kako bi Mostar otvorio brojne linije, a za koje evidentno postoji potencijal.

Istaknuto je kako su na mostarsku Zračnu luku s dolaskom nove turističke sezone dogovoreni redoviti sezonski letovi za Düsseldorf, a uskoro bi trebali slijetati i čarter zrakoplovi iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana.

Inače, prema rangiranju na web lokaciji Airlineratings Wizz Air je najbolja niskobudžetna aviokompanija u Europi za 2020. godinu, stoji u priopćenju.