Najavljen vodeći forum o inovacijama Sarajevo Unlimited 2019

0

SARAJEVO – Danas je u Networksu INT održana press konferencija na kojoj je najavljena četvrta edicija Sarajevo Unlimited-a, najvećeg regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva, koja će biti održana 22 – 24. listopada 2019. godine, na četiri lokacije Hotel Holiday, Sarajevska Vijećnica, Meeting Point i Mašinski i Elektrotehnički fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo.

Obzirom da je strateški partner foruma Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, na press konferenciji su se pored menadžerice foruma Lejle Mujkanović-Krka medijima obratili i premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić.

„Ove godine forum stavlja fokus na razvoj pametnih gradova, odnosno ‘Smart Cities’. Pored glavne teme – Pametnih gradova, posebnu pažnju posvetit ćemoi temama poput IoT, digitalizaciji turističke ponude, Fintech-u ali i zaštiti podataka i sigurnosti istih u skladu sa standardima u svijetu“, istakla je u svom obraćanju menadžerica foruma Sarajevo Unlimited Lejla Mujkanović-Krka.

Dogovorena je suradnja i partnerstvo s vodećim kompanijama u oblasti inovacija i softverske industrije kao što su Cisco, Oracle, BH Telecom, Prointer, BS Telecom, ali i kompanijom Outdooractive iz Njemačke, koji će na četvrtom izdanju Sarajevo Unlimited-a omogućiti prisustvo stručnjaka koji su planirali i implementirali projekte pametnih gradova u svijetu, te nam predstaviti primjere svojih pozitivnih i kreativnih rješenja.

Ove godine tijekom foruma Sarajevo Unlimited očekuje se oko 4.000 sudionika iz cijele BiH, regije i svijeta.