Nakon 27 godina riješen slučaj ubojstva djevojčice u Bavarskoj. Detalji su strašni

0

UBOJSTVO 13-godišnje djevojčice potreslo je 1993. selo Wiesenfeld u Donjoj Frankoniji na sjeverozapadu Bavarske. Bilo je osumnjičenih, ali počinitelj nije uhvaćen. Do sada. 

Djevojčica Sabine B. nije se vratila kući 15. prosinca 1993. godine. Nakon dva dana pronađena je mrtva na obližnjoj konjskoj farmi u jami za stajski gnoj koja je bila zatvorena teškom betonskom pločom.

Ustanovljeno je da je ubijena na izrazito brutalan način. Istražitelji su pronašli tragove nasilja na vratu i glavi, a u usta joj je bila nagurana slama.

Image

Postojala su tri osumnjičenika

U to vrijeme postojala su trojica osumnjičenika – 17-godišnjak s tog područja, 29-godišnjak iz Wiesenfelda i 15-godišnjak, također iz Wiesenfelda.

Ovaj najmlađi je bio najsumnjiviji, njegovi iskazi bili su puni proturječnih tvrdnji. Tri puta je privođen i svaki put pušten. Priveden je i zbog drugog ubojstva u lipnju 1994. godine, ali je također oslobođen. Kasnije je poginuo u prometnoj nesreći. Slučaj se potom polako “ohladio”.

Ubojicu otkrili pomoću DNK

U međuvremenu, DNK analize postale su naprednije. Policija je pronašla nove tragove koji su vodili do jednog od trojice prvobitnih osumnjičenika – mladića iz okruga Main-Spessart.

Na temelju tjeralice koju je izdao istražni sudac, policija je uhitila 44-godišnjaka, priopćeno je jučer iz ureda javnog tužitelja. Riječ je o Thorstenu E., koji je u vrijeme zločina imao 17 godina. Koji bi motiv ubojstva mogao biti, još se ne zna, piše Süddeutsche Zeitung.