Pripremite se: 6 vrsta cvijeća koje se sadi u rano proljeće

0

Iako se to ne bi reklo po trenutnim vremenskim neprilikama i niskim temperaturama, ljubitelji cvijeća uskoro će krenuti u sadnju. U nastavku provjerite koje se to cvijeće sadi u rano proljeće.
Najljepše doba u godini za mnoge je proljeće. Vrijeme je to kad dani postaju dulji, a sunce sve češće dolazi na naše prozore. Drveće polako pupa, a rano proljetno cvijeće cvjeta u živopisnim bojama pokazujući nam svoju ljepotu, raskoš i boju. Kako biste mogli uživati u svim čarima prirode u svom domu i vrtu, veljača je pravo vrijeme za male vrtne radove i sadnju cvijeća u lončanicama.

S obzirom na to da promjenjivi vremenski uvjeti s kojima se susrećemo u veljači  znaju iznenaditi, osjetljivije vrste biljaka potrebno je zasijati u zaštićenom prostoru kako bi sjeme preživjelo povremeni mraz.

U vrtu se mogu posaditi neke vrste lukovičastog cvijeća ako zemlja nije smrznuta, kao što su gladiole, a u zaštićenim prostorima posijati se mogu sjemenke i lukovice koje ukoliko želite možete presaditi vani kada za to budu optimalni uvjeti.

Osim gladiola, populaarne su i petunije, a u rano proljeće možete posaditi i potočnicekaranfilesalviju i lobeliju. U galeriji pogledajte fotografije cvijeća koje se sadi u rano proljeće, a zatim provjerite koje balkonsko cvijeće svima uspijeva.