Prema ovom tumačenju, svaki prst na ruci označava jedan dio našeg tijela, odnosno određeni organ, psihičko stanje i fizičke simptome

Japanska tehnika koja vas može riješiti boli

Jin shin jyutsu drevna je japanska alternativna tehnika prema kojoj se stiskanjem određenih prstiju na ruci možete riješiti raznih zdravstvenih tegoba – fizičkih i psihičkih. To je umjetnost usklađivanja životne energije s tijelom. Prema ovom tumačenju, svaki prst na ruci označava jedan dio našeg tijela, odnosno određeni organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati tijelo i ublažiti tegobe.

PALAC

Pritiskom na palac ublažavaju se problemi u abdomenu i želucu. Taj pritisak ublažava i anksioznost, depresiju i nervozu.

KAŽIPRST

Za probleme s mjehurom ili bubrezima pritisnite kažiprst. Ublažava i bolove u leđima, grčeve i probavne smetnje. 


SREDNJI PRST

Imate li problema s jetrom ili živcima, čvrsto stisnite srednji prst i držite ga tako neko vrijeme. Oslobađa od stresa, a može djelovati dobro i na kardiovaskularno zdravlje te riješiti menstrualne tegobe, probleme s vidom ili glavobolju. 


PRSTENJAK

Ako imate problema s plućima i probavnim smetnjama ili ako ste pod stresom, pomaže pritisak na prstenjak. 

MALI PRST

Pritisak na mali prst djeluje na srce, smanjuje nervozu, probleme s kostima, nadutost, grlobolju, anksioznost i napadaje panike.

/zivim.gloria.hr/