Torta od čokolade i kave za sve ljubitelje crnog napitka

0

Ovo je torta koju svi očekuju na kraju proslave, bogata pjenasta krema i mekani aromatični biksivt čine ju neodoljivom. Kombinacija kave i čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim, jer upravo kava će dodatno naglasiti bogati okus čokolade. Zvuči odlično, zar ne?

Kremasta, prozračna, ali i jako bogata okusom, ova je raskošna torta savršena za proslave, svečane objede, ali i svakodnevne prilike kada se u životu zaželiš malo dekadencije.Bogati okusi kave i čokolade savršeno se sljubljuju, ali i naglašavaju jedan drugi, pa je finalni rezultat sočan desert pun okusa. Uz to što je neodoljiva, ova je torta i relativno jednostavna za pripremu te će ti trebati samo 50 minuta kako bi zasjala na tvom stolu.

Sastojci:

22 grama brašna

2 žlice kakao praha

1 prstohvat soli

1 veliko jaje

35 grama šećera

1 žlica suncokretovog ulja

1 jaki espresso za namakanje biskvita

180 grama čokolade za kuhanje

1 žlica maslaca

3 velika jaja

1 jaki espresso

1 žlica šećera

200 ml slatkog vrhnja

100 grama čokolade za kuhanje

100 grama slatkog vrhnja

Priprema

01.Prvo pripremi biskvit na sljedeći način. Miksaj jaje i šećer dok ne posvijetle, zatim dodaj prosijane suhe sastojke i ulje. Sve lagano miješaj da ostane prozračno. Smjesu potom prebaci u kalup za tortu promjera 20 cm, i peci 10-15 min. Ostavi da se ohladi.

02.Zatim otopi čokoladu u posudi iznad pare, dodaj maslac i kavu. Bjelanjke umuti u snijeg te dodaj šećer. Umuti slatko vrhnje. U smjesu s čokoladom dodaj jedan po jedan žumanjak , polako umiješaj snijeg od bjelanjaka i na kraju slatko vrhnje.

03.Biskvit nakapaj kavom pa ulij kremu i poravnaj. Stavi na hlađenje, najbolje preko noći.

04.Prije posluživanja toplim nožem tortu odvoji od kalupa, stavi na pladanj za posluživanje i posipaj kakao prahom.