ŽENSKA KRAVATA

0

Kravata je dugo vremena bila detalj koji je muškarcima osiguravao uglađen izgled u kombinaciji s odijelima. No, kravate su se izborile za svoje mjesto u ženskim ormarima.  A kada su ih jednom žene prihvatile, odlučile su ovaj komad nositi češće nego muškarci.

Ovaj izvorni hrvatski proizvod tijekom 17. stoljeća proširili su u Europi hrvatski vojnici, noseći marame oko vrata koje su preteča današnje kravate. Francuzi su tijekom tri desetogodišnjeg rata među prvima zamijetili zanimljiv modni dodatak hrvatskih vojnika.

Kravata je detalj koji upotpunjuje i podiže odjevnu kombinaciju, a pogrešno odabrana boja i uzorak može upropastiti dojam.

Kravate i leptir mašne najčešće se nose u svečanim, poslovnim i općenito, formalnim prigodama iako se mogu nositi i u ležernijim prigodama, ako to odgovara vašem modnom stilu. Postoje razne vrste kravata pa tako imamo klasične jednobojne kravate, deblje kravate, uže kravate, kravate s decentnim prugicama, kravate s motivima, elegantne kravate, ležernije kravate, svilene kravate, posebne blagdanske kravate i tako dalje. Danas, kravate dame nose uz upečatljive uzorke, njome upotpunjuju ljetna odijela, sastavljena od shortsa i blejzera ili nose uz  hlače u boji i baloner.   

Ženska kravata u stilu vojske i zemlje. U stilu vojske i zemlje koriste se određene vrste ženskih veza. U prvom slučaju, dodatna oprema ima prilično kratku duljinu, a drugi, naprotiv, smatra se prihvatljivim uske kravate, koja se može pričvrstiti oko vrata po analogiji s maramicom ili šalom.

 Izgleda da smo pronašle još jedan komad koji nam pristaje jednako dobro kao i muškarcima.

Media In