Bjelica o Mamiću: Nemam ja više s njima što pričati, odlukom su sve rekli

0

Hoće li Nenad Bjelica (48) postati novi trener Fenerbahčea? Pitanje je to na koje još ni bivši šef stručnog stožera Dinama ne zna odgovor. Pregovori su se, tvrdi, zakomplicirali zbog korona krize.

– Dosta dugo to traje, praktički od odlaska iz Dinama. Ali nije došlo do dogovora, puno je utjecala ta korona. Fener je zvao i raspitivao se, ali nije se ništa konkretiziralo. Sigurno su 30 milijuna turskih navijača izazov za svakoga, pa i za mene – rekao je Bjelica za RTL i dodao:

– Htjeli su da preuzmem momčad početkom lipnja, ali testiranja su pokazala da puno igrača ima koronu pa ne znam kakva će biti situacija. Pričali smo o tome i da preuzmem momčad 1. kolovoza…

Potpuno mirno gleda na nastavak karijere, a ranije je već otkrio kako ne misli uzimati prevelik predah, pun je energije i želi nastaviti raditi.

– I druge momčadi su tu pa nisam previše zabrinut. Rekao sam da sam spreman za lige “petice”, mislim da sam nakon 13 godina rada spreman za takav izazov. Vidjet ćemo što će biti, ne mogu procijeniti hoće li to biti Turska ili neka druga zemlja, potpuno miran čekam rasplet situacije – kaže Bjelica.

S Dinamom se rastao u tužnim okolnostima, nakon što mu je u dvije sezone donio europsko proljeće pa grupnu fazu Lige prvaka. Puklo je oko smanjenja plaća koje je odredila uprava, odnosno komunikacije takve odluke stožeru i igračima.

Prošlo je od službenog razlaza više od mjesec dana, je li u međuvremenu kontaktirao s nekim iz vrha maksimirskog kluba?

– Nisam ni s kim kontaktirao osim s nekim bivšim igračima i ljudima oko stožera. S upravom ne, sa Zoranom Mamićem ne, sa Zdravkom Mamićem ne. Nemam ja više s njima što pričati, oni su odlukom sve rekli što misle – jasan je bio Bjelica.

Smatra da nije sam izrežirao odlazak iz Dinama jer da je imao takve namjere, mogao je to učiniti još jesenas.

– Imao sam jako puno ponuda, samo što o tome ne pričam. Uopće nisam razmišljao o odlasku iz Dinama. Konkretno, imao sam milijunsku ponudu u 11. mjesecu iz Emirata, ali mene novac ne pokreće. Bio sam spreman nastaviti rad u Dinamu i dati maksimum. Otišao sam nakon četiri pobjede, među njima je bila jedna protiv Rijeke (4-0) i Hajduka (0-2). Govoriti da sam radio nešto s figom u džepu je jako površno – zaključio je Bjelica.