Iz MUP-a HNŽ-a potvrdili su kako je u mjestu Gabela Polje kod Čapljine muškarac T.Z. (1964.) iz Gabele prijetio bombom na sastanku u mjesnoj zajednici.

Na sastanku je bilo oko 15 ljudi, a među njima su bili ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije Donko Jović, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Kako navode iz policije, L.I. (1967.) iz Gabela Polja prijavio je 7. svibnja da je 6. svibnja, dok je u njegovoj kući trajao sastanak MZ Gabela Polje, pred kuću došao T.Z. (1964.) iz Gabele s bombom u ruci, a koji je nazočnima prvo prijetio verbalno, a zatim i bombom

Kako navodi prijavitelj, na sastanku je u tom trenutku bilo oko 15 ljudi, među kojima i gradonačelnik Čapljine S.V. i ministar u Vladi HNŽ D.J.. Nazočni su savladali T.Z. i oduzeli mu bombu koju je prijavitelj predao u prostorije Policijske postaje Čapljina. Počinitelj je uhićen, te je nad istim urađena kriminalistička obrada, stoji u izvješću MUP-a HNŽ-a objavljenom u ponedjeljak.