DŽIPOVI, SKANDALI, FAKULTETI I “SMRT ZA ŽENE”: Ovako je živio muftija Muamer Zukorlić!

0

Bivši ministar i muftija Muamer Zukorlić, koji je preminuo danas u 51. godini, vodio je veoma intrigantan život.

Oni koji su pokrenuli peticiju smatraju da je on nedostojan ove funkcije jer je šerijatski obrazovan.

No, ovaj muftija je jedinstven i po svojim ženama (javnosti poznate dve, spominjala se i treća), luksuznom načinu života i po tome što je na javne događaje dolazio sa četiri džipa BMW X5.

Skromno, zar ne?

Evo kontorverzi koje se vezuju za ovog, doskora poglavara Islamske zajednice u Srbiji i važne političke figure.

“Bio je smrt za žene”

Muamer Zukorlić bio je u braku sa Elmom Elif Zukorlić (37), koja mu je prva zakonita žena.

Ona potiče iz ugledne novopazarske porodice, a s decom živi u centru Novog Pazara, dok druga muftijina žena, koju je upoznao u Jordanu, po imenu Umeja, živi odvojeno sa svojom decom.

Islam dozvoljava svojim vernicima da imaju više supruga, pod uslovom da prethodnog bračnog partnera materijalno obezbede i da od prethodne supruge dobiju saglasnost za novi brak.

Ipak, vest da se Zukurlić pored dve supruge zabavljao sa novinarkom Belkisom Crnovršanin, koju je planirao za treću suprugu prenela se srpskim medijima pre par godina kao bomba. “Muftija je smrt za žene”, pisale su tada novine, a novinarka s kojom se navodno viđao tada je imala samo 25 godina.

Ipak, on je zvanično imao dve žene, a u više navrata je isticao da je to njegova privatna stvar i da je bolje imati dve žene, nego imati jednu, a varati je.

Jedna od njih, Elma, generalni je menadžer univerziteta koji je osnovao u Novom Pazaru, sa njom ima četvoro dece, a ona je jedna od najlepših i najobrazovanijih Novopazarki.

Suprug mi je bio najveća podrška kada sam osnovala svoju firmu i moram priznati da je u teškim trenucima, kada sam htela da odustanem, imao više vere u mene nego ja sama”, rekla je Elma svojevremeno.

Bivši muftija otac je ukupno osmoro dece, a već se ostvario i u ulozi dede i da ima troje unučadi. Dolazak na svet nove dece beskrajno ga je usrećio i smatrao je to božjim darom.

“Moja teorija je da svaka žena treba da od 20. do 30. godine rodi po petoro dece, a onda da se posveti karijeri. To je sasvim moguće, čak i preporučljivo, da na svake dve godine rodi po jedno dete. Takva žena će sigurno izgledati bolje i biti zdravija od one koja rodi jedno od 30. do 40. godine. Nekada, kada su žene rađale po petoro dece, nije bilo bolesti poput raka grlića materice, raka dojke i ostalih teških bolesti jer se rađanjem obnavljao organizam. Deca su nešto najvrednije. Kad rano dobijete dete je kao kada poranite, onda stignete sve da uradite. Posle 30, kada rodi decu, žena treba da se posveti karijeri. To je logičan redosled, a ne ovaj koji imamo danas “, rekao je tada Zukorlić.

Skandali

Inače, i dok je bio u parlamentu, Muamer Zukorlić izazvao je brojne skandale: pretio je Borisu Tadiću „da se ne igra ratom“, udario je pesnikom u lice Bekira Makića u svom kabinetu, a bio je poznat i po oštrom jeziku i čestim sukobljavanjima sa neistomišljenicima.

Nije se libio da iskaže svoje mišljenje, ako ni da javno govori o svojim životnim izborima, žanama, deci, braku, kao i o univerzitetu koji je osnovao u Novom Pazaru, a koji je bio tema brojnih medijskih napisa.

Čuveni džipovi

Jedna od kontroverzi vezana za njegov život je i luksuz u kome je uživao, a poznato je da se sa svitom pojavio na obeležavanju 15 godina od zločina u Srebrenici u četiri ogromna BMW džipa! U pitanju je model X5, jedan od najboljih bavarskog proizvođača automobila.

Zanimljivo, na džipovima s beogradskim registarskim tablicama preko gornjeg dela šoferšajbne krupnim belim slovima bilo je ispisano “Muftija