Mjere koje je izdao Krizni stožer FBiH vezane uz suzbijanje pandemije koronavirusa bit će produžene i na sljedeće razdoblje.

FBIH: produžuju se epidemiološke mjere
Foto: Pixabay

Mjere se, kako doznaje Klix.ba, vjerojatno neće ni ublažavati ni pooštravati, a sve dodatne informacije bit će poznate nakon sjednice Kriznog stožera u ponedjeljak.

Podsjećamo, jedna od mjera je policijski sat na području cijele FBiH, osim u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kojim je ograničeno kretanje stanovništva u razdoblju od 23:00 do 5:00 sati.

Također, ograničena su okupljanja građana na maksimalno 30 osoba, u otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i obavezno nošenje maski unutra i vani te držanje distance.

Valja napomenuti da je premijer Federacije BiH Fadil Novalić za četvrtak sazvao sastanak sa županijskim premijerima i ministrima na kojem će biti analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju županijska tijela u vezi sa sprječavanjem širenja koronavirusa.

Na sastanak su pozvani Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica financija FBiH Jelka Milićević, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džidić te federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, piše Dnevnik.ba.