Grad Mostar ponio titulu ”EuroMed Capital for Dialogue 2021”

0

Nagrada ”EuroMed Capital for Dialogue” se prvi put dodjeljuje ove godine, a Grad Mostar je prvi nagrađeni grad zajedno sa gradom Limassolom (Cipar).

Grad Mostar ponosno je odnio titulu ”EuroMed Capital for Dialogue”.  Naime, riječ je o priznanju inicijative Anaa Lindh Fondacije, kao prve institucije stvorene za promicanje interkulturalnog dijaloga u euro-mediteranskoj regiji.

Nagrada je  zamišljena i kao međunarodno priznanje za gradove koji su implementirali ili pokrenuli interkulturalne politike i akcije te imaju viziju poboljšati kulturnu raznolikost, međukulturne odnose i EuroMed suradnju u partnerstvu sa svim sudionicima procesa izgradnje dijaloga.

Nagrada ”EuroMed Capital for Dialogue” se prvi put dodjeljuje ove godine, a Grad Mostar je prvi nagrađeni grad zajedno sa gradom Limassolom (Cipar). Višestoljetna izgradnja dijaloga, zajedničkog života isprepletenih tradicija i običaja te poseban napor i trud koji je Mostar uložio u poslijeratnom periodu, uključujući i proces obnove Starog mosta te obnove dijaloga između građana Mostara, u konačnici je nagrađena ovim velikim priznanjem.

”Za Grad Mostar ovakvo priznanje pokazatelj je kako smo na dobrom putu te da moramo uložiti  još veće napore  i istrajnost te biti svjetionik svima onima koji traže put zajedništva i jednakosti”, poručili su iz Grada. Službena ceremonija dodjele nagrade EuroMed Capital for Dialogue Award 2021 održana je u utorak 30. studenog 2021.godine od 16.00 do 17.30 sati po srednjoeuropskom vremenu u virtualnom formatu s prijenosom uživo putem ALF web-platforme i putem ALF Facebook stranice.