Hercegovci nakon dugo vremena ispijaju prve kave na terasama omiljenih kafića

0
Ugostiteljskim objektima na području Federacije BiH dozvoljen je rad od 12. svibnja.

Nakon nepuna dva mjeseca kafići i restorani otvorili u svoja vrata gostima, no prema zapovijedi Federalnom stožera civilne zaštite usluge mogu vršiti samo na terasama i baštama svojih objekata.

Jedna od preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH je da stolovi moraju biti tako raspoređeni da je udaljenost između njih najmanje 2 metra od ruba do ruba stola. Mora se osigurati da je udaljenost osoba koje sjede za istim stolom najmanje jedan metar u skladu s tim ograničiti broj stolica za stolovima u ovisnosti od veličine stola.

Ukoliko se ne može osigurati udaljenost od dva metra između stolova, udaljenost može biti manja, ali u tom prostoru ne može biti postavljena stolica.

Većina kafića i restorana u Širokom Brijegu otvorila je svoje terase u srijedu dok su pojedini to učinili već u utorak predvečer. U nekoliko ugostiteljskih objekata primijetili smo da vlasnici i osoblje intenzivno pripremaju objekte koji bi trebali otvoriti kroz sljedećih par dana. Od poznatijih objekata u gradu, za sada još nije otvorila Gradska kavana koja se nalazi u sklopu hotela Park.

U Mostaru je većina njih otvorila je svoje terase koje su gosti već od jutarnjih sati dobro ispunili. U nekoliko ugostiteljskih objekata zatekli smo vlasnike i osoblje kako intenzivno čiste i pripremaju terase te inventar i, po njihovim riječima, trebali bi otvoriti tijekom dana dok se nekima ne žuri te planiraju svoja vrata otvoriti do kraja tjedna.