Monaco Nike Kovača sinoć je u 19. kolu francuske Ligue 1 pobijedio Angers 3:0. To mu je četvrta utakmica bez poraza u nizu i izbio je na četvrto mjesto s 33 boda, sedam manje od vodećeg Lyona te šest od PSG-a i Lillea.

Iako je Monaco pod Kovačem imao i uvjerljivijih pobjeda, bivši hrvatski izbornik nije dvojio.

“Ovo nam je bila najbolja utakmica od početka sezone”, rekao je odmah na početku medijske konferencije nakon susreta, uz osmijeh preko cijelog lica.

“Svakako je bila najkompletnija. Učinili smo neke dobre stvari u tranziciji, bilo dobro organizirani i strukturirani. Imali smo posjed, zaslužili smo pobjedu i vrlo sam sretan”, rekao je Kovač.

Angers je u prethodnom kolu u gostima pobijedio odlični Lille i nanio mu tek drugi poraz u sezoni. U gostima nije izgubio od 2. listopada kad ga je PSG razbio 6:1.

“Znali smo da su dobar protivnik, odlično organiziran i kvalitetan u gostima, ali prekinuli smo mu niz. Igrači su pružili odličnu predstavu, nisu puno griješili, baš sam zadovoljan”, rekao je Kovač.

Monaco je sada četvrti, a trener Angersa Stephane Moulin rekao je da mu je ondje i mjesto, među najboljih pet.

“Hvala mu, ali znate da se u nogometu sve brzo može promijeniti, puno je dobrih momčadi u ligi. Na pravom smo putu i ako u narednim utakmicama budemo na 100% kao u ovoj, možemo završiti među prvih pet. Ali tek smo na pola sezone, moji igrači još mogu napredovati, a na njima je da nastave raditi”, racionalno je prokomentirao Kovač.