Kvesić: Sredstva za plaće su osigurana od kraja godine

0

Uoči nove isplate plaća djelatnicima SKB Mostar ponovo se postavlja pitanje hoće li one biti isplaćene sukladno odrednicima kolektivnog ugovora zbog nedostatka sredstava. Još jednom su odgovor na ovo pitanje potražili od ravnatelja SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesića koji je za Ero.tel rekao kako je konačno ovo pitanje riješeno do kraja godine.

– Konačno možemo reći kako smo kroz proračune osnivača bolnice osigurali dovoljno sredstava za isplatu plaća po novim odrednicima kolektivnog ugovora do kraja godine. Svi djelatnici SKB Mostar će ostatak plaća za ovu godinu dobiti sukladno kolektivnom ugovoru – rekao je Kvesić za Ero.tel.

Na naše pitanje što nakon toga, sugovornik nam je rekao kako se nakon toga ide u novi krug razgovora sa županijama koje bi u svojim proračunima trebale osigurati sredstva za isplatu plaća.

-Nadamo se kako će se trend koji je sada započeo nastaviti i iduće godine. SKB Mostar ne može opstati bez povećanja sredstava od strane osnivača i to svima treba biti jasno. Konstantno unaprjeđujemo svoj rad, uvodimo nove zahvate i metode rada, ulažemo u obrazovanje naših mladih stručnjaka. Sve to iziskuje određene troškove i svi moramo shvatiti kako ovoj bolnici treba više sredstava ako je želimo održati na ovoj razini – istaknuo je Kvesić.

Najavio je kako će SKB Mostar nastaviti raditi u pravcu kakav je bio do sada, te je izrazio uvjerenje kako će strukture vlasti pratiti razvoj bolnice i osigurati materijalne uvjete za ovaj proces. Dodao je kako sve ono što se događa oko bolnice zadnjih dana i tjedana jasno pokazuje kako još nekima u ovoj regiji nije jasno kakav je značaj SKB Mostar sa sve stanovnike Hercegovine, te kako neki, nažalost, tek postanu svjesni značaja ove institucije kada im zatreba medicinska usluga.

Kvesić je pri tome vjerojatno mislio na situaciju s otpadom koje je nedavno deponirano u blizini bolnice jer isti ne želi primiti deponija Uborak. Ali to je priča za nekog drugog članka.