Mostar: Potvrde o kretanju/ propusnice

0

Krizni stožer HNŽ/K donio je Odluku o zabrani kretanja između gradova i općina unutar HNŽ/K. Ipak, kretanje je omogućeno uz važeću propusnicu/potvrdu.

Potvrda mora biti ovjerena i potpisana od strane odgovorne osobe/poslodavca i kao takva vrijedi kod Zapovijedi zabrane kretanja građana i napuštanja mjesta prebivališta na području Hercegovačko–neretvanske županije/kantona.

Presliku Potvrde ovjerene i potpisane od strane odgovorne osobe odnosno poslodavca potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi.

Ova potvrda odnosi se za pravne i gospodarske subjekte. Svi oni koji se iz privatnih razloga moraju kretati izvan mjesta prebivališta, izvan Grada Mostara, potvrdu izdaje Stožer civilne zaštite Grada Mostara.

Za poljoprivrednike i proizvođače kojima je potrebna propusnica na duže vremensko razdoblje izdat će se na razdoblje od 30 dana uz dostavu na uvid dokumentacije o OPG-u.

Zahtjev za izdavanje Potvrde dostavlja se isključivo putem pošte na adresu Grad Mostar, Adema Buća 19 ili elektronskim putem na adresu: grad.protokol@mostar.ba i grad.prijemzahtjeva@mostar.ba .

Zahtjev mora biti jasno obrazložen i s naznačenim kontaktom podnositelja zahtjeva, brojem telefona ili mobitela.

Izdavanje Potvrda vršit će se svakim radnim danom, a svi podnositelji čiji zahtjev bude pozitivno riješen bit će obaviješteni o mjestu i vremenu preuzimanja Potvrde.

U rješavanju zahtjeva,  Stožer civilne zaštite Grada Mostara postupat će sukladno Zapovijedi Stožera civilne zaštite HNŽ-a/K, a kojom je naloženo da se potvrde izdaju samo u najnužnijim slučajevima.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti na službenoj web stranici Grada Mostara www.mostar.ba

Stožer /Štab civilne zaštite Grada Mostara