Mostar: Raspisan Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

0
U petak, 12. kolovoza u okviru projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” bit će otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za intervencije koje će unaprijediti javne prostore u zatvorenom na području grada Mostara i doprinijeti kvalitetnijem građanskom, kulturnom i ekonomskom životu u gradu Mostaru.

Od 6.500 do 100.000 KM Planirani vremenski okvir za implementaciju odabranih projekata će trajati od studenog 2022. do kraja ožujka 2023. godine.

Visina financijske podrške po projektu će se kretati u rasponu od cca 6.500 KM do cca 100.000 KM. Ukupan budžet za unapređenje javnih prostora u zatvorenom iznosi cca 570.000 KM.

Na javni poziv mogu aplicirati sva zainteresirana pravno i administrativno nezavisna tijela: registrirana udruženja građana Mostara, javne ustanove i nevladine organizacije koja imaju težište djelovanja u oblasti kulture, sporta, socijalnog angažmana, neformalnog obrazovanja, zaštite okoliša, ekonomskog razvoja ili srodnih sfera djelovanja.

Podnositelji zahtjeva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava mogu dostaviti prijedloge intervencija i/ili nabava kojima bi se unaprijedila i poboljšala funkcionalnost i kvaliteta javnih prostora u objektima kojima upravljaju.

Prednost će se dati projektnim prijedlozima koji uzimaju u obzir prioritetne skupine građana ovog projekta, a to su: osobe s invaliditetom, djecu, mlade, žene i osobe treće životne dobi.

Informirajte se Podnositelji zahtjeva trebaju biti registrirani najmanje zadnjih dvanaest mjeseci. Info sesije će se održati u srijedu, 17. kolovoza s početkom u 10 sati, kao i u ponedjeljak, 22. kolovoza s početkom u 14 sati u prostorijama OKC Abrašević na adresi Ulica Alekse Šantića 25, Mostar.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga: petak, 09. rujna.

Detaljne smjernice za Javni poziv kao i formulare za dostavljanje prijedloga za intervencije i/ili nabave možete preuzeti na web stranici projekta Projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” implementira People in Need (PIN) kao nositelj projekta te partneri Everyday Peace Indicators (EPI); Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević); Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Udruženje građana Nešto Više (NV).

Projekt ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i ekonomskog životu u gradu Mostaru.

Projekt je podržan od Vlade Ujedinjenog kraljevstva.