Uz mnoštvo visokih uzvanika svečanom sjednicom gradskog vijeća u dvorani kina “Mogorjelo” obilježen je Dan grada Čapljine i blagdan Sv. Franje.

Prije svečane sjednice, gradonačelnik Čapljine i predstavnici udruga Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode te odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

​Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Čapljine

Tom prigodom gradonačelnik dr. Smiljan Vidić predstavio je razvoj Čapljine od općine do grada kakav status danas ima. U svom obraćanju gostima, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić istaknuo je kako je uloga lokalne zajednice stvaranje što povoljnijih uvjeta za život i da lokalna vlast tu odrađuje jako dobar posao.

Ocijenio je da funkcioniranje na lokalnoj razini bez pomoći viših razina vlasti i nije baš tako lako te dodao da Grad Čapljina ima izvanrednu suradnju s premijerom i ministrima u Vladi HNŽ-a, kao i da je suradnja s federalnom razinom vlasti izuzetna.

Zahvalio je prisutnima na dolasku te Čapljinkama i Čapljincima poželio sretan Dan grada i blagdan svetoga Franje.

“Drage Čapljinke i Čapljinci,

u svoje osobno ime i u ime mojih suradnika želim vam sretan Dan grada i blagdan sv. Franje – zaštitnika našega Grada. Zahvaljujem se svima vama koji ste dali svoj obol razvoju i napretku našeg grada, te vas pozivam da i dalje u duhu istinskog zajedništva nastavimo raditi za dobrobit našeg Cvijeta Hercegovine, naše Čapljine.” – kazao je Gradonačelnik Vidić

Okupljenima se, među ostalim, obratio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović, koji je kazao kako je Vlada HNŽ-a  istinski partner lokalnim zajednicama te da će se i u budućnosti truditi da ulaže u Čapljinu i u sve ostale općine i gradove u županiji. 

U glazbenom dijelu programa nastupili su Muška klapa Trebižat i Gradski zbor Čapljina.