“Pokušaji provokacija pokazuju svu nazadnost politike Srbije”

0

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović također je reagirala na vraćanje srpske vojne delegacije koja je krenula u Jasenovac s graničnog prijelaza Bajakovo.

Croatia's President Kolinda Grabar-Kitarovic speaks as she holds a joint news conference with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu in Jerusalem
Foto:
 pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

– Pokušaji provokacija i izazivanja incidenata sa susjedima, a kako bi se skrenula pozornost s teškog unutarnjopolitičkog stanja u Srbiji, opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srbijanske politike. 

Postoje jasna pravila i procedure najave prelaska državne granice koje srbijanska strana nije poštivala. Zato učinjeni propust predstavlja samo još jedan primjer neprimjerenog postupanja Srbije u međudržavnim odnosima. Očekujem da se srbijanska strana počne ponašati odgovorno jer su građani i s jedne i s druge strane siti ovakvih provokacija – ističe predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u priopćenju.Podsjetimo, delegaciji vojske Srbije, koju čine starješine s vojne akademije, kadeti i pitomci vojne gimnazije, zabranjen je ulazak u Hrvatsku. Na prijelazu Batrovci – Bajakovo delegacija je zaustavljena.

/Dnevnik.ba/