Predstavljena knjiga Ante Bendera ‘Naoko trivijalna pojava’

0

Pred punim kinom ”Mogorjelo” u Čapljini je u petak upriličeno predstavljanje knjige ”Naoko trivijalna pojava” Ante Bendera.

Radi se o crticama iz svakodnevice, odnosno zbirci tekstova koje je Ante bilježio na blogu između 2010. i 2022. godine.

”Puno je pojava oko nas koje svakodnevno susrećemo, a njih 180 nastalo je od 2010. do 2022. godine. Njih oko 150 je pretočeno u ovu knjigu, a pokušao sam detalje iz svakodnevice koje doživljavamo zapisati, da imaju kontinuitet, da ljudima napišem ono što im nisam mogao reći u svakodnevnim raspravama. Sad, kada je knjiga ugledala svjetlo dana, svatko će se moći ugledati u jednoj od tih priča, mislili smo da je to trivijalno, a po mom mišljenju je to naoko trivijalno”, rekao je za Čapljinski portal autor.

Tekstovi su podijeljeni u osam cjelina: vjera, obitelj, domovina, baština, društvo, posao, prijateljstvo i odmor.

”Tih osam cjelina pokušava objasniti mene, odnosno kako ja razmišljam o tome svemu. Knjiga ima optimističnu notu, pokušavam ljude ohrabriti, reći im u ovim teškim vremenima da je bilo i težih vremena. Pokušavam povući paralelu da se depresija iz svakodnevice izbaci”, dodao je autor.

Što je još rekao o knjizi, poslušajte u audio prilogu.

Recenzenti i promotori knjige bili su publicist i istraživač Stanislav Vukorep i profesorica Ljubica Ivančić.

Važno je istaknuti kako su, uz promociju knjige, u sklopu ovog događaja promovirana i druga Antina djela. Radi se o slikama i fotografijama koje ja autor napravio proteklih godina.