Procurila imena za federalne ministre

0

Milenko Bevanda mogao bi biti imenovan za ministra zdravstva, Vedran Škobić za ministra pravosuđa, a Ivan Luburić ministar financija, informacije su iz HDZ-a BiH do kojih je došao TopPortal.

Adrijana Katić trebala dobiti resor kulture i sporta, no sada je izvjesnije da će za ministra kulture ići Sanja Vlaisavljević, a Katić bi onda mogla preuzeti prostorno uređenje.

Iako nema službenih informacija o novim imenima, najsigurnije zvuči da bi Denis Lasić mogao zadržati poziciju ministra prometa.

Podsjećamo, SDP-ovi ministri trebali bi biti Nerin Dizdar kao ministar za izbjeglice i raseljene osobe. Vojin Mijatović bit će imenovan za ministra unutarnjih poslova FBiH, a Almin Hopovac za ministra obrazovanja. Vedran Lakić bit će imenovan za ministra razvoja, poduzetništva i obrta. NiP-ov ministar bit će Adnan Delić, na čelu Ministarstva za rad i socijalnu politiku. Naša stranka za ministricu turizma i zaštite okoliša predložila je Nasihu Pozder.

NES će preuzeti kontrolu nad Ministarstvom poljoprivrede, a na ovu poziciju će biti imenovan Zuhad Porčić, dok će na čelu Ministarstva trgovine biti Anel Kljako.

Stranka za BiH, koja je u ponedjeljak održala sjednicu Predsjedništva službeno je objavila kako je kandidat za ministra u Ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata je Hasan Handžić te da je kandidat za ministra u Ministarstvu energetike, industrije i rudarstva Adis Bubalo.

Inače, predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, razgovarala je danas s potpredsjednicima Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem o imenovanju Vlade FBiH, te ih informirala da će sutra donijeti odluku o imenovanju i dostaviti im je na suglasnost.

Ustavni rok za imenovanje ističe sljedećeg tjedna. Dopredsjednik Stojanović je najavio svoju suglasnost, dok je potpredsjednik Lendo ostao pri dosadašnjem stavu, priopćeno je iz Bradarinog ureda.