Prodaje se Cibonin toranj u Zagrebu

0

FORTENOVA grupa izvijestila je da je donijela odluku o prodaji uredskog prostora u njezinu vlasništvu u sklopu Ciboninog tornja u Zagrebu, a posredništvo u procesu prodaje povjereno je tvrtki Colliers, globalnim konzultantima za komercijalne nekretnine. 

Iz Fortenova grupe podsjećaju da već više od dvije godine kontinuirano provode proces dezinvestiranja kompanija i nekretnina koje nisu u funkciji njezinog temeljnog poslovanja.

Slijedom toga, ističu u priopćenju, donesena je odluka o prodaji uredskog prostora koji je u vlasništvu Fortenova grupe u sklopu Ciboninog tornja, a posredništvo u procesu povjereno je tvrtki Colliers, globalnim konzultantima za komercijalne nekretnine. 

Poslovni toranj Cibona jedna je od najreprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu, a Fortenova grupa je njegov većinski vlasnik s učešćem od 76.03 posto, u kojem raspolaže s 5905,16 četvornih metara uredskog prostora, a kada se tome priključi i garažni prostor ukupna površina iznosi 6718 četvornih metara. Riječ je o ukupno 16 katova modernog uredskog prostora na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji, u samom središtu grada, navodi se u priopćenju.

“Fortenova grupa u ovoj godini bilježi odlične poslovne rezultate, pri čemu smo realizirali sve ključne poslovne projekte i ciljeve koje smo postavili. Jedna od najvažnijih sastavnica poslovanja koje je fokusirano na temeljne djelatnosti je i dezinvestiranje dijelova poslovanja i imovine koja nije u njihovoj funkciji. Budući da Fortenova grupa više ne koristi uredski prostor Ciboninog tornja za svoje potrebe, odlučili smo se za njegovu prodaju uz posredništvo specijaliziranog partnera”, izjavio je izvršni direktor Fortenova grupe za financije James Pearson.