Sindikat zdravstva uputio protuponudu Vladi HNŽ-a

0
Naš izračun Kolektivnog ugovora iznosi 17,2 milijuna maraka i uveliko je niži iznos od onog o kojemu govori Vlada. Na ovaj način pokazali smo koliko smo doista spremni na ustupke, ali to je ujedno i prijedlog od kojeg bi bilo doista neprihvatljivo ići niže, priopćili su u petak iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (NSZ SKB) Mostar.

Posljednjih dana javnost je izbombardirana kampanjom Vlade HNŽ-a u kojoj se trude na sve moguće načine ispromovirati svoju novu, a zapravo jedinu ponudu Kolektivnog ugovora koju su ikad predložili NSZ SKB-u Mostar i za koju i sami kažu da je jedina moguća, te na takav način ne ostavljaju nikakav prostor za bilo kakve pregovore, navode iz NSZ SKB-a.

Sindikat navodi kako po riječima ministra Gorana Opsenice županijska Vlada nudi 18 milijuna maraka težak novi Kolektivni ugovor.

Nezavisni sindikat zaposlenika SKB-a Mostar, uz suglasnost Strukovnog sindikata je u povodu nove-stare ponude, a uzimajući u obzir prvenstveno pacijente kojima je ograničeno pružanje zdravstvenih usluga, iako ne isključivo zbog štrajka zdravstvenog, neliječničkog osoblja, nego i zbog epidemiološke situacije i također uzimajući u obzir epidemiološku situaciju koja nas je sve dovela u težak položaj, te zbog svojih članova, vrijednih i časnih zdravstvenih djelatnika i ostalog nemedicinskog osoblja, odlučio predstaviti svoj prijedlog Kolektivnog ugovora Vladi, koji je korigiran i do najmanje stavke i što je najbitnije uklapa se u ponuđenih nam 18 milijuna maraka, što je svakako na obostranu dobrobit, ističu iz navedenog sindikata.

Mi smo uvijek bili za dijalog i dogovor, a tako je i ovaj put. Na Vladi je da odluči hoće li “postati heroji ili grobari našeg zdravstvenog sustava”, stoji u priopćenju NSZ SKB-a Mostar.