U Etno selu u Međugorju održana konferencija Antika Hercegovine

0

U Etno selu u Međugorju održana je konferencija Antika Hercegovine. Predstavljeni su arheološki lokaliteti na području Hercegovini, nalazi, projekcija drevnog načina života i hrane te način kako predstaviti turističke i kulturne projekte EU fondovima za financiranje.

O ovim i drugim temama govorili su Prof.dr.sc. Mirjana Milićević stručnjak za pripremu i provedbu nacionalnih i EU projekata, Roberta Kapsalis, akademska grafičarka, Kristina Nuić Prka, turistički vodič, Prof.dr.sc. Marko Rašić, arheolog, Apollonas Kapsalis, certificirani nutricionis iz Grčke te Stipan Dilber, kustos Franjevačkog muzeja u Tomislavgradu.

Konferenciju su podržali načelnici i gradonačelnici svih općina i gradova iz Hercegovine, uključujući gravitirajuće općine Tomislavgrad, Livno i Kupres. Nakon predavanja iz domene arheologije, turizma, marketinga, agronomije, nutricionizma, gastronomije i dizajna u Etno selu Herceg degustirali smo antičke delicije i vino napravljeno posebno za ovu prigodu. Počasni gosti bili su : Generalni konzul republike Grčke u BiH Minas Ounanian i generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru dr. Marko Babić.