U visoke uzvanike otvorena kulturna manifestacija Neumsko ljeto 2021

0

Prigodnom svečanošću u Grand Hotelu Neum otvoreno je “Neumsko ljeto 2021”, manifestacija koja će u vrijeme ljetne turističke sezone obogatiti kulturnu ponudu jedinog bh. grada na moru.

U sljedeća dva mjeseca “Neumsko ljeto” ponudit će brojne kulturne događaje, poput Festivala animiranog filma NAFF, večeri klapa, večeri folklora i kazališnih predstava.

– Nama je želja da Neum bude destinacija neovisna o Splitu, Dubrovniku ili Mostaru, kako se to do sada vezalo, da jednostavno budemo destinacija koja ima što ponuditi gostu koji dođe u Neum, koji će se ovdje osjećati ugodno i koji će iz Neuma nositi lijepe uspomene – kazao je u izjavi za novinare načelnik općine Neum Dragan Jurković.

Svečanosti otvorenja prisustvovala je delegacija Republike Hrvatske predvođena državnim sekretarom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom, kao i brojni domaći zvaničnici, među kojima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, federalne ministrice Jelka Milićević i Edita Đapo.

Đapo se složila da Neum ima adute koje mora iskoristiti na najbolji mogući način.- Kao i svaki grad na moru Neum ima problema s nedostatkom infrastrukture koja je potrebna da zadrži malo duže turiste. Međutim, ono što ja mogu pohvaliti su neumski hoteli koji zaista drže svjetske standarde i, zaista, svako ko je bio ovdje u hotelu ne vidi razliku između hotela u Americi, Japanu ili Rusiji – istaknula je ministrica Đapo, prenosi Fena.Ona je poručila kako će Neum i u budućnosti imati podršku viših nivoa vlasti pri realizaciji turističkih, ekonomskih i svih drugih projekata.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske Tonči Glavina osvrnu se na budućnost Neuma, istaknuvši da se izgradnjom prometne infrastrukture u njegovoj okolici, otvara prilika da se Neum prometne u prepoznatljivo jadransko odredište.

– Neum je na prekrasnom dijelu obale i ima sve predispozicije da podigne razinu kvalitete, da raste eksponencijalno, ali ne nužno u volumenu i brojkama, nego u kvaliteti i prihodima tako da to osjete i oni ljudi koji ovdje žive – poručio je Glavina.