Uhićeni organizatori nedavnog stravičnog ubojstva u Omišu

0
Foto:PIXSELL
Splitska policija uhitila je danas ujutro dvojicu muškaraca u Omišu za koje se sumnja da su naručili i organizirali ubojstvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića iz Piska 9. studenog ove godine u Omišu.

Uhićeni su Jerko Pirić za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo svog bivšeg poslovnog partnera te Vlado Zolota koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizirati likvidaciju.

Policija je uspjela doći do informacija koje su ih dovele do odbačenog skutera za kojeg je utvrđeno da je ukraden u Splitu u kolovozu ove godine. Vještačenjem bioloških i drugih tragova na skuteru pronađen je DNK pokojnog Fistanića te je to bio dovoljno čvrst indikator da se krene u akciju. Prema dosadašnjim saznanjima policijskih istražitelja, Jerko Pirić je uz pomoć svog prijatelja Zolote, vlasnika nekoliko ugostiteljskih objekata u Omišu, organizirao ubojstvo, pronašli su apartman u koji su smjestili ubojicu i koji mu je služio kao baza. Oni su, doznaje Slobodna Dalmacija, organizirali i krađu skutera te su ubojici dali i oružje koje su nakon likvidacije i ubojičinog bijega sakrili.

Profesionalna likvidacija

Podsjetimo, 9. studenog oko 14 sati na Jadranskoj magistrali u Omišu dogodilo se brutalno ubojstvo.

Nasred ceste ubijen je 38-godišnji Karmelino Fistanić koji je s djevojkom sjedio u automobilu. Volkswagen je bio parkiran uz rub ceste kada je prišao ubojica na motoru i kroz otvoreni prozor ispalio najmanje jedan hitac u vrat muškarcu. Karmelino je na mjestu preminuo.

Ubojica je odmah pobjegao na motoru. Sve je od početka izgledalo kao profesionalna likvidacija, a počele su curiti i informacije o ubijenom muškarcu.

Fistanić je bio vlasnik beach bara koji je izgorio prije tri godine, na početku udarne turističke sezone. Tada se pisalo kako nije isključeno da je požar podmetnut te kako je navodno objekt duže vremena predmet imovinsko-pravnih sporova između suvlasnika.

Ubijeni muškarac se spominje kao vlasnik samo tog, ne naročito velikog, sezonskog ugostiteljskog objekta. Nije se u medijima spominjao kao dio kriminalnog miljea pa je motiv ovakve egzekucije velika nepoznanica.

Školski kolega: Bio je problematičan, pričalo se da ga je partner zeznuo za neku lovu

Njegov školski kolega za Slobodnu Dalmaciju je ispričao da je K. F. imao problema s kafićem na plaži, ali i da je bio problematičan.

Cijeli je život bio problematičan, još u školskim danima nije mu bilo strano potući se. Bio je jak i snažan. Znam da je dvije godine proveo radeći u Norveškoj, a pričalo se da ga je partner s kojim je otvorio kafić zeznuo za neku lovu dok je ovaj bio gore, kazao je školski kolega ubijenog 38-godišnjeg muškarca.

“Djevojka je čupala kosu”

Svjedokinja je za Index prepričala stravičan prizor koji je zatekla odmah nakon brutalnog ubojstva.

Čuli smo da žena vrišti i viče upomoć. Sin je izletio na balkon, a svi su onda otišli dolje, kaže za Index svjedokinja koja je među prvima došla na mjesto zločina.

Zločin se dogodio ni desetak metara od prvih kuća.

Cura je izašla iz auta, on je bio propucan u vrat. Jedan momak mu je držao ruku na vratu. Djevojka je bila van sebe, čupala je kosu, ispričala je Indexu svjedokinja.

/jabuka.tv/