Zrinjski izgubio od Malmoa u kvalifikacijama za Europsku ligu

0

Nogometaši Zrinjskog vraćaju se u Mostar s teškom situacijom. U prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu izgubili su od Malmöa 3-0 (1-0)

U švedskom Malmu odigrana je prva utakmica 3. predkola Europske lige u kojoj su se sastali nogometaši Malmö FF i HŠK Zrinjski. Na stadion se nalazi i skupina od oko stotinjak navijača kluba iz Mostara.

Od samog početka kontrolirali su utakmicu Šveđani, a prvi put su zaprijetili u 16. minuti, ali bivši golman Istre i Cibalije Ivan Brkić sve je sigurno branio. No, imali su i gosti svoje prilike. Govedarica je u 32. minuti izbio sam ispred domaćeg golmana Dahlina i pucao preko gola. Upropastio je veliku priliku jer su samo četiri minute kasnije nakon odbijanaca u šesnaestercu poveli domaći.

Pred sam kraj poluvremena Molins je nesmotreno startao na Jakovljevića, ali sudac Attwell ovaj mu je put odlučio dati samo žuti karton. S oštrom igrom nastavili su Šveđani i u nastavku. Kako su minute odmicale Zrinjski je sve više padao na fizičkom planu, a domaći su poentirali još dva puta. Prvo je u 66. minuti zabio Christiansen da bi u 74. minuti konačnih 3-0 postavio Rieks.

Pravu planinu sad pred sobom imaju nogometaši Zrinjskog, imaju samo tjedan dana do uzvrata, ali s ovakvim rezultatom im se ne piše dobro…